top of page

Zomerbanden tijd


Veel automobilisten weten niet wanneer ze over moeten stappen van winter- naar zomerbanden. Hoewel de zon de laatste tijd veelvuldig schijnt, schommelen de temperaturen nog veel en komen ze ‘s nachts zelfs nog rond het vriespunt te liggen. Wanneer kan je nou het beste je winterbanden omwisselen voor zomerbanden?


Weertype

De verschillende weertypen in de zomer en de winter stellen verschillende eisen aan banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij warmere temperaturen (boven de 7 graden) beter presteren. Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter te rijden om winterbanden en in de zomer op zomerbanden te rijden.


Slijtage

Wanneer je het hele jaar door op zomer- of winterbanden blijft rijden, zorgt dit voor extra slijtage. Wanneer je in de zomer doorrijdt op winterbanden slijt het rubber door de hogere temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band minder grip en gaat deze sneller glijden, waardoor het rubber slijt. Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning.


Tip: Controleer minimaal 1x per maand de bandenspanning. Rijd je met verkeerde bandenspanning, slijten banden sneller en is de kans op een klapband groter.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page