top of page

Summer ready?


Ga je binnenkort op vakantie met de auto of maak je gewoon veel kilometers, zorg dan dat je auto in optimale conditie is. In deze blog geven wij tips voor de beste zorg voor je trouwe vierwieler.


Oliepeil Bij het rijden van grote afstanden, verbruikt je auto ook meer olie. Check het oliepeil altijd voordat je een grote autorit gaat maken. Iedereen kan zelf de olie bijvullen. Neem desnoods een fles motorolie als reserve mee, want de afstanden tussen benzinestations is in het buitenland vaak groter. Snel zelf olie bijvullen kan vaak hoop problemen voorkomen.


Banden Check altijd even of de bandenspanning juist is, als je met een volgeladen auto op vakantie gaat. De juiste bandenspanning staat vaak aan de binnenkant van de autodeuren of in de boekjes van de auto. Controleer ook even het loopvlak van de banden en kijk of de banden voldoende profiel hebben. Zorg er ook voor dat de winterbanden netjes verwisseld zijn voor zomerbanden of all-season banden. Controleer ook altijd even of de reservewiel in orde is en check hier ook de bandenspanning van!


Koelvloeistof, remolie en ruitenvloeistof Van een oververhitte motor op een snikhete dag wordt je humeur echt niet beter, dus controleer altijd je koelvloeistof om oververhitting van de motor te voorkomen. Ook de remolie moet je niet vergeten. Op vakantie in een heuvelachtig land vraagt namelijk veel van je remmen, dus zorg dat je stoppers altijd in optimale conditie zijn. Loop je koelvloeistof, remolie en de ruitenvloeistof altijd goed na voordat je een verre reis gaat maken, of laat deze vloeistoffen nalopen bij een zomercheck.


Pechtas Neem altijd een pechtas mee en loop de inhoud voordat je vertrekt na. Zorg dat je al het benodigde gereedschap meeneemt voor pech onderweg. Hierbij enkele belangrijke onderdelen: - Sleepkabel - Reserve lampjes - Gevarendriehoek - Veiligheidsvest - Verbandtrommel - Veiligheidshamer


Zonnewering en airco Naast het feit dat een zonneband er netjes uitziet, is het ook handig bij een laagstaande zon. Geblindeerde ramen (let op de regelgeving) en zonneschermen voorkomen hitte binnen de auto. Een 12v koelfan is ook erg lekker. Steek het in de sigarettenaansteker en koelen maar.

Zorg er ook voor dat de airco in je auto optimaal werkt. Dit kun je helaas niet zelf en dien je langs te gaan bij een garage. Voor deze klus is kennis en speciaal gereedschap noodzakelijk. Vaak dient je airco-systeem nagelopen te worden voor lekkages en moet er koelmiddel worden bijgevuld voor de optimale koeling.

Tip: Gebruik je airco wel met mate, aangezien het brandstof slurpt. Zet je airco 5 minuten voor aankomst uit, dan loop je niet tegen een ‘warme muur’ aan bij het uitstappen. Want vanuit een koelkast in de sauna stappen is ook niet echt lekker.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page