top of page

Schadeherstel in 10 stappen

Hieronder vindt u de werkwijze welke wij hanteren bij schade(herstel):

1. Schademelding 

Allereerst is het belangrijk dat u uw groene kaart en kentekenbewijs meeneemt. Daarmee hebben wij de mogelijkheid u te helpen met het invullen van de verzekerings- en voertuiggegevens.
 
2. Schadetaxatie 

Eerst wordt de schade getaxeerd en worden er eventueel foto's gemaakt. Het expertiserapport volgt na het inleveren van de auto. Daarin staat duidelijk wat precies de schade is. Op basis daarvan volgt een heldere offerte. U weet exact wat er gerepareerd wordt en hoeveel dat gaat kosten. Pas na uw akkoord gaat de schade-afdeling aan de slag.
 
3. Inleveren auto 

U hoeft niet op stel of sprong uw auto achter te laten. Samen met ons kijkt u wanneer het herstellen van de schade het beste uitkomt. Als u vervangend vervoer wilt, wordt dat geregeld.
 
4. Demontage 

Het gedeelte van uw auto waarop de schade is aangebracht, wordt gedemonteerd en de auto wordt voorbereid op herstelwerkzaamheden.
 
5. Carrosserieherstel 

De carrosserie wordt gericht, vervormingen in het plaatwerk worden uitgedeukt. Specialistisch werk dat alleen met vakmanschap en de juiste apparatuur goed verloopt. Het plaatwerk wordt uitgedeukt en als er onderdelen moeten worden vervangen, worden die gemonteerd.
 
6. Voorbewerken 

Uitgedeukt plaatwerk moet voordat het opnieuw wordt gespoten, worden geschuurd. De schadehersteller plamuurt oneffenheden en maakt alles strak. Dan wordt de grondlaag aangebracht.
 
7. Spuiten en drogen 

Met zoveel verschillende autokleuren en kleureffecten wordt eerst de kleur bepaald. In een kleurenmenger wordt de kleur aangemaakt en op een proefstaal vergeleken. Klopt alles? Dan worden de onderdelen gespoten. Een extra laklaag zorgt voor bescherming en een piekfijn resultaat.
 
8. Montage 

Als de nabewerking erop zit, worden de carrosseriedelen weer gemonteerd. Ook eventuele mechanische en elektronische componenten worden teruggeplaatst.
 
9. Afstellen voertuig

Tijdens een proefrit wordt vastgesteld of alles weer goed op zijn plek zit en naar behoren werkt. Als dat het geval is, wordt de auto vanbinnen en vanbuiten schoongemaakt.
 
10. Aflevering voertuig

Na een eindcontrole kunt u de auto weer ophalen. Precies wordt uitgelegd wat er allemaal gedaan is aan de auto en een garantiecertificaat wordt overhandigd. Met een auto waaraan niets u meer herinnert aan de schade rijdt u weer naar huis.

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

bottom of page