top of page

5 tips kopen tweedehands auto


Een tweedehands auto kopen kan een spannende gebeurtenis zijn. Je wilt natuurlijk geen fouten maken. In deze blog geven wij enkele tips om geen miskoop te doen.


1. Ervaren persoon Ga je een auto bekijken? Neem dan iemand mee die al ervaring heeft met het kopen van een auto. Het is heel belangrijk om kritisch te kijken.


2. Eerste indruk

Luister naar je gevoel en ga na wat je eerste indruk is van de auto. Vergelijk de auto met andere auto's en kijk naar de prijs. Is de auto niet te goedkoop of juist te duur? Bij twijfel, niet doen!


3. Gegevens

Je moet altijd kijken of de gegevens kloppen van de auto. Check op de website van de RDW of de gegevens van de advertentie wel overeenkomen met de gegevens van de RDW. Vraag de verkoper of de historie van de auto bekend is en of er onderhoudsboekjes bij zitten. Zo kun je zien wat er met de auto gebeurd is in het verleden.

Kijk goed hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, wanneer de APK verloopt, wanneer de huidige eigenaar de auto heeft gekocht en of de kilometerstand klopt.


4. Buitenkant

Kijk goed hoe de auto er aan de buitenkant uitziet. Zit er niet te veel roest aan de auto, zit alles goed vast, zijn de banden goed? Kijk ook onder de auto en onder de motorkap. Let hierbij erg goed op natte plekken. Vocht betekend namelijk lekkage en dit kan later veel geld kosten.


5. Testrit

Maak altijd een testrit. Test hierbij het stuur (staat deze recht?), check of de auto niet te veel naar links/rechts trekt, of het stuur niet trilt en of de remmen goed werken. Branden er niet rare lampjes of het dashboard? En het schakelen moet natuurlijk ook soepel gaan.

Test of de auto stabiel op de weg ligt. Dat doe je door het stuur los te laten en even hard te remmen. De auto hoort daarbij niet opzij te trekken op een rechte weg.


We hopen dat deze tips je op weg kunnen helpen. Bekijk ook eventueel ons aanbod.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page