top of page

Regen en autorijden: 5 tips


De afgelopen dagen hebben we niets anders gezien dan regen, regen en nog eens regen. Na het mooie weer van twee weten terug mogen we nu slechts hopen op enkele opklaringen, zoals vandaag. Dat is nou Nederland.


In deze blog geven wij 5 essentiële tips om rekening mee te houden bij regen.


1. Bandenspanning

Remmen werken beter als het droog is. Het is daarom belangrijk om je bandenspanning altijd goed in de gaten te houden voor de ultieme grip. En ook het bandenprofiel moet voldoende zijn, want de wettelijk voorgeschreven minimale profiel van 1,6mm blijkt zelfs te weinig. Al bij 2mm ligt aquaplaning op de loer en bij 100 km/u is op nat wegdek bijna twintig meter meer nodig om de auto tot stilstand te brengen.


2. Snelheid

Bij een nat wegdek is je snelheid erg belangrijk. Regent het, verminder dan je snelheid en houd meer afstand. Ontstaat er dan een gevaarlijke situatie - bij regen is de kans groter - dan kun je op tijd remmen zonder je voorganger te raken.


3. Airco of verwarming

Je kent het wel, zware regenval en de autoruiten beslaan aan de binnenkant in no-time. Frisse lucht en goed ventilatie zorgen ervoor dat de ruiten niet condenseren. Zet de airco aan voor de voorruit en de achterruit verwarming om de achterruit condensvrij te krijgen.


4. Cruise control

Probeer bij regen zo weinig mogelijk cruise control te gebruiken. Bij nat weer is de aandacht en oplettendheid extra vereist. Bij gebruik van cruise control geef je de controle eigenlijk uit handen en dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.


5. Voorruit en ruitenwissers Zorg altijd voor een schone voorruit. Als het regent, wordt het zicht belemmerd. Bij een schone voorruit en goede ruitenwissers, kun je de beperking van je zicht zoveel mogelijk voorkomen. Let er ook op dat de ruitenwisservloeistof op niveau is om je ruiten schoon te kunnen sproeien.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page