top of page

Automaatbak spoelen

Maar liefst 70% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling.

Laat daarom uw automaatbak reinigen en spoelen om klachten te voorkomen of in sommige gevallen zelfs te verhelpen

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoeft te worden? De fabrikant en uw dealer zeggen dat dat inderdaad zo is! 

Maar het feit wil dat juist door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of anderszins reparaties behoeft met als gevolg een rekening van duizenden euro's. Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd professioneel te laten spoelen en reinigen.

Wanneer

Oliefabrikanten, zelfs van de beste merken, geven als maximale vervangingstermijn voor hun longlife automaatolie 90.000km aan.

Dit in tegenstelling tot uw dealer die zegt dat dit in de meeste gevallen nooit hoeft te gebeuren. Waarom zou een dealer dit zeggen? Misschien omdat zij liever de automaat inclusief olie vervangen?

Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijft. Alleen door met lopende motor de automaatbak op druk te houden en met schone olie door te spoelen zijn die liters te vervangen. Deze machine zorgt er dus voor dat alle olie in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar wordt vervangen door nieuwe olie.

Reinigen
Het reinigen van uw automaatbak gebeurt met een gepatenteerde reiniger welke aan de automaatolie wordt toegevoegd. Deze reiniger bewerkstelligt dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling in ca. 45 minuten met lopende motor/rijdend oplost of losweekt. De vervuiling wordt nadien weggespoeld met schone olie. 

Doordat met de speciale reiniger alle vervuiling oplost voorkomt men  dat, nadat uw automatische transmissie is afgevuld met nieuwe olie, vastzittend vuil losweekt en gaat rond zweven in uw automaat en wederom voor problemen gaat zorgen.

 

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

bottom of page