top of page

Uitlijnen

Het uitlijnen van een auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Laat daarom uw banden uitlijnen door de specialisten van Autobedrijf de Krijger.

 

Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en het rendement van uw banden.

Banden uitlijnen
Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept.

 

Om uw wielen uit te lijnen, heeft Autobedrijf de Krijger de meest moderne elektronische uitlijn apparatuur en kennis in huis.

Wanneer uitlijnen

Autobedrijf de Krijger adviseert om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben.

 

Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart.

Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

U kunt zelf signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom bij Autobedrijf de Krijger langs voor een sporingscontrole, zoals:

  • Er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is

  • De auto naar één kant afwijkt

  • De auto zwaar of licht stuurt

  • Het stuur na een bocht niet terugdraait

Uitlijnen bij reparaties

Een auto wordt bij Autobedrijf de Krijger automatisch uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel bij de vervanging van de schokdempers, de vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels of bij werkzaamheden aan de spoorstang.

Voordelen
 

  • Minder onderhoudskosten

  • Meer rijcomfort

  • Minimale rolweerstand
     

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

bottom of page