top of page

WA of all-risk verzekering?


Je hebt misschien een nieuwe auto die je all-risk hebt verzekerd. Echter komt er een moment waarop het niet meer voordelig is om een hoge all-risk verzekering te hebben. In deze blog leggen we kort uit vanaf wanneer het niet meer verstandig is om een all-risk verzekering af te sluiten voor je auto, maar je beter af bent met een WA of WA+ verzekering.


Dagwaarde

Het belangrijkste onderdeel wat een grote rol speelt bij de afweging van de type autoverzekering, is de dagwaarde van je auto. De dagwaarde is de waarde welke je auto heeft op een bepaald moment. De leeftijd van je auto speelt dus een grote een rol. Op een gegeven is de dagwaarde zo laag dat je bij schade een lage uitkering krijgt. Verder speelt je persoonlijke financiële situatie een rol. Kan en wil je een autoschade voor eigen rekening nemen?


Een all-risk verzekering komt het meest voor bij auto's die jonger zijn dan 10 jaar. Toch kun je geen vaste leeftijd hanteren bij het bepalen van de beste verzekeringsdekking. Veel hangt af van de dagwaarde van de auto. Zo kan een populaire of waardevaste auto na 10 jaar nog steeds waardevol zijn.


Maximale vergoeding De maximale vergoeding bij een schadeongeval handt af van de dagwaarde van de auto. Het principe van verzekeren is dat je er na schade niet op vooruit mag gaan. Indien de dagwaarde van een auto €2000 is, mogen verzekeraars geen schade-uitkering doen van €5000, dan keert de verzekeraar de dagwaarde van €2000 uit. Dus bij totaalverlies ontvang je maximaal de dagwaarde van je auto.


Afweging Een autoverzekering is er om jouw schade te dekken. Naast het feit dat je een uitkering krijgt van de verzekering, is er ook een maandelijkse premie die je moet betalen voor deze all-risk verzekering. Je moet dus nagaan wat je nu betaalt aan verzekering, wat je dagwaarde is en uitrekenen of het voordeliger is om een all-risk verzekering te nemen of een WA of WA+ verzekering. Ook is het handig om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.


Hieronder een overzicht van welke type verzekering welke schade vergoedt:

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page