top of page

4 tips met auto op vakantie


De vakanties zijn weer begonnen en zelfs het weergoden zijn goed gezind. Ondanks dat het weer in Nederland ook goed is, zijn er ook velen die met de auto op vakantie gaan naar een ander warm land. In deze blog geven we enkele tips die de autovakantie zo aangenaam mogelijk zullen maken.


Ga voorbereid op pad

Lees je vooraf goed in over jouw bestemming. Zo heb je in alle Europese landen de plicht om een gevarendriehoek in jouw auto te hebben. In sommige landen komt hier ook nog een veiligheidshesje, brandblusser of aan alcoholtest (Frankrijk) bij. En wat dacht je van tolvignets? Zorg dat je deze dingen dus vooraf goed hebt uitgezocht.


Uitgerust Zorg ervoor dat je altijd goed uitgeslapen de autorit begint. Vermoeidheid kan ervoor zorgen dat je in slaap valt achter stuur, want een autovakantie is meestal wel een aantal uren rijden. Ga dus de dag voor vertrek op tijd slapen en zorg dat je de dag ervoor niet te veel alcohol drinkt. Liefst natuurlijk helemaal geen alcohol!.


Rustpauzes

Lange reis of niet, een lange reis put je toch uit. Zorg er dus ook voor dat je voldoende rustpauzes houdt onderweg. Dit is ook leuker voor de kinderen die de hele reis 'stil' moeten zitten. Zorg er ook voor dat je voor de kids ook genoeg bezigheden meeneemt in de auto, zoals spelletjes, draagbare dvd speler of een tablet met spelletjes.


Eten & drinken

Niets vervelender dan onderweg dorst of honger krijgen. Zorg dus dat je qua eten & drinken ruim inpakt. Vermijd hierbij de suikers; hier wordt iedereen drukker van en vooral met kinderen kan dit storend zijn.

Ook zware maaltijden zijn niet aan te bevelen. Hier word je slaperig van! Net zoals van vochttekort overigens. Voldoende drinken dus!


Autocheck

Zorg er tot slot voor dat ook de auto die jou naar je vakantiebestemming moet brengen in goede staat is. Breng jouw auto voor de vakantie naar de garage voor een vakantiecheck. Rondom de schoolvakanties hebben ze hier vaak mooie aanbiedingen voor. Minder kans op panne!


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 18.00 uur.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page